Dagens bak, 40+0
Här kommer dagens bak:
Midsommartårta

Ingredienser
110 g smör
2 1/3 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim (à 56 g)
smör + ströbröd till formen
Fyllning
5 gelatinblad
1/2 l jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
Garnerning
1 l jordgubbar
Gör så här
Glad midsommar! :)
Midsommartårta

Ingredienser
110 g smör
2 1/3 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim (à 56 g)
smör + ströbröd till formen
Fyllning
5 gelatinblad
1/2 l jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
Garnerning
1 l jordgubbar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
- Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
- Fyllning: Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
- Mixa jordgubbarna i matberedare eller med stavmixer till en slät puré.
- Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
- Värm 1/10 av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
- Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen.
- Toppa tårtan med rensade jordgubbar.
Glad midsommar! :)
Kommentarer
Postat av: Nina
Jag bakade en fet jordgubbstårta på BF för (exakt) ett år sedan. :)
Hoppas lillen kommer snart!
Trackback