Dagens bak, 40+0

Här kommer dagens bak:

Midsommartårta




Ingredienser

110 g smör
2 1/3 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim (à 56 g)
smör + ströbröd till formen

Fyllning

5 gelatinblad
1/2 l jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde

Garnerning

1 l jordgubbar


Gör så här
 
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
  3. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.

  5. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
  6. Mixa jordgubbarna i matberedare eller med stavmixer till en slät puré.
  7. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
  8. Värm 1/10 av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
  9. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen.
  10. Toppa tårtan med rensade jordgubbar.


Glad midsommar! :)

Kommentarer
Postat av: Nina

Jag bakade en fet jordgubbstårta på BF för (exakt) ett år sedan. :)



Hoppas lillen kommer snart!

2011-06-25 @ 14:06:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0