Mmm... muffins :)
Lördagsmys hos Majsan och Peter, och hela huset fylls av den här doften: :) Nom nom! :)
Amerikanska blåbärsmuffins med crunch
Till 12 stora muffinsformar
(egentligen ska det vara stora, amerikanska blåbär, men svenska fungerar också bra! Frysta bär ska blandas i direkt från frysen)
Ingredienser
125 g smör
4 ½ dl vetemjöl
1 ¼ dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 ägg
1 ¼ dl mjölk
1 ¼ dl filmjölk
2 dl blåbär + ¼ dl vetemjöl
Vaniljströssel:
1 dl vetemjöl
¾ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
50 g smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
Vispa upp ägget och vispa i smör, mjölk och filmjölk.
Rör ner äggblandningen i mjölblandningen.
Blanda bären med det extra vetemjölet och rör ner dem försiktigt i smeten, bara så att allt blandas. Fördela smeten i pappersformar ställda i en muffinsplåt, nästan upp till formkanten.
Blanda ingredienserna till vaniljströsslet och strö det över. Det blir som en smuldeg.
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter för stora muffins och ca 20 minuter för mindre. Känn med en sticka. Låt svalna på galler.
Smaskens! :) :P
Vad kul att ni uppdaterar så bra, och kul att ni är nöjda med bloggen !
Hanna: Nej, videon är ju inte av bästa kvalité, men jag tycker ändå att man hör mig rätt bra...Publiken klappar med rätt mycket, så det kan ju vara det också. ;)
Kramar
Ja absolut, det jag menade var att jag tror att du var ännu i bättre i verkligheten! :)
Muffinsarna VAR jäkligt goda också, och luktade inte bara gott :) Men nästa gång blir det nog svenska blåbär - då blir det fler och kanske ännu krämigare!