Elvins första dagar
Halv fyra i lördags morse kom Elvin till världen. Och livet blev aldrig mer sig likt. Det är svårt att förstå att han bara funnits här fem ynka dagar. På ett plan känns det som att han funnits jämt. Han passar här! :)
Lite mer om hur det var kommer senare, så hoppas ni vill hålla tillgodo med lite bilder så länge. :)
En liten smurf på mamma Evas mage

Vilken kamp! Måste sova lite


Och sova lite mer. På BB EVA.


Andra dagen på BB, och vi rörde oss ut utanför rummet.




Tredje dagen, och snart dags att åka hem! Det var en lång dag med mycket klämmande, kollande, stickande och godkännande. Pustar ut!



Hemma! På kvällen hälsade vi på moster Kajsa och morbror Peter, och Skypade med alla morföräldrar.

Min vackre, vackre bäbis!

Kram
Dagens bak, 3 dagar

är Elvins bak.
Välkommen underbaraste Elvin!
Dagens bak, 40+0
Midsommartårta

Ingredienser
110 g smör
2 1/3 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dubbeldaim (à 56 g)
smör + ströbröd till formen
Fyllning
5 gelatinblad
1/2 l jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde
Garnerning
1 l jordgubbar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
- Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
- Fyllning: Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
- Mixa jordgubbarna i matberedare eller med stavmixer till en slät puré.
- Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
- Värm 1/10 av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
- Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen.
- Toppa tårtan med rensade jordgubbar.
Glad midsommar! :)
Dagens bak, 39+6
Kolasnittar
(också från Leilas "a piece of cake")

Ingredienser
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
4. Dela degen och rulla ut till två längder.
5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter (fast 17 var perfekt för oss).
7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
Dagens bak, 39+5
Taramtamtam: Dagens bak...

Chocalate Chip Walnut Brownies (från Leila Lindholms "a piece of cake")
Ingredienser
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
1,5 tsk salt
6 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
400 g vit kvalitetschoklad
300 g valnötter
Fudge glaze:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Valnötter till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
3. Blanda i kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter (obs! i vår ugn 35-40 minuter). Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
8. Låt kakan svalna.
9. Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
10. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
11. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.
Idag har vi handlat det allra sista på bäbislistan! Panodil-suppar, Inotyolsalva, näsdroppar och blöjor! Det kändes som att vi hade halva apoteket med oss hem, har aldrig tyckt att det är så roligt att handla där ;)
Annars känns livet mycket som en berg-och-dalbana med väldigt goda och väldigt dåliga nyheter. Det är lite svårt att hänga med, men vi försöker fokusera på det positiva. Fina mormor och fina Grace, vi tänker på er ♥
Vår dag
Efteråt åkte vi ut till Orust och Stocken där vi stannade och åt picknick och tog lite fina foton :)

Sen körde vi ner till Tjörn och Skärhamn där vi stannade och strosade ett tag. Mysigt!











Framåt eftermiddagen körde vi på fina småvägar till Trollhättan där vi skulle tillbringa natten (nära till sjukhuset! ;)

På kvällen gick vi ut och åt, strosade runt lite och tog efterrätten på Café Strandgatan.







Slut! :)

Man blir trött av att gifta sig! God natt! :)

Ja

Ja! Ja! Ja! :)
Selma diggar magen

Selma är konfunderad

Vad är detta??

Dagens bak

Banana Nut Muffins
Mumsiga muffins med banan och pecannötter! Receptet ger 12 muffins.
Ingredienser
5,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
4 st mogna bananer
2,5 dl brun farin
125 g smör, smält
2 st ägg
1 tsk vaniljessens eller vaniljsocker
1,25 dl pecannötter eller valnötter , hackade
Receptet ger 12 stora muffins.
Gör så här
Värm ugnen till 185 grader. Rör samman mjöl, bakpulver och salt, ställ åt sidan.
Mosa två av bananerna lätt. Vispa dom övriga bananerna med sockret med elvisp på hög hastighet i ca 3 minuter.
Tillsätt det smälta smöret, ägg och vanilj, blanda väl. Tillsätt dom torra ingredienserna och blanda väl.Vänd i nötterna och dom mosade bananerna.
Fördela smeten i muffinsformarna så att de är fyllda till ca. två tredjedelar.
Grädda i ca 18-20 minuter tills smeten har stelnat. Servera varma eller ljumna.
I brist på bäbis...

Fast jag tror att passformen blir bättre för bäbis än katt!
(märks det att vi fått ledigt eller?? ;)
Mmm... muffins :)
Lördagsmys hos Majsan och Peter, och hela huset fylls av den här doften: :) Nom nom! :)
Amerikanska blåbärsmuffins med crunch
Till 12 stora muffinsformar
(egentligen ska det vara stora, amerikanska blåbär, men svenska fungerar också bra! Frysta bär ska blandas i direkt från frysen)
Ingredienser
125 g smör
4 ½ dl vetemjöl
1 ¼ dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 ägg
1 ¼ dl mjölk
1 ¼ dl filmjölk
2 dl blåbär + ¼ dl vetemjöl
Vaniljströssel:
1 dl vetemjöl
¾ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
50 g smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
Vispa upp ägget och vispa i smör, mjölk och filmjölk.
Rör ner äggblandningen i mjölblandningen.
Blanda bären med det extra vetemjölet och rör ner dem försiktigt i smeten, bara så att allt blandas. Fördela smeten i pappersformar ställda i en muffinsplåt, nästan upp till formkanten.
Blanda ingredienserna till vaniljströsslet och strö det över. Det blir som en smuldeg.
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter för stora muffins och ca 20 minuter för mindre. Känn med en sticka. Låt svalna på galler.
Smaskens! :) :P
Tankar i arla morgonstund!
En annan sak jag tänkte på, var detta med hans vikt vid födseln. Jag har ju hela tiden "vetat" att han kommer bli stor, bara för att jag och mina systrar var stora vid födseln alla tre. Men de senaste gångerna har barnmorskan gissat på att han kommer väga 3.5-3.8 vid födseln. Jättekonstigt, känns som en minibebis helt plötsligt! Det är ju enbart hennes gissning och det behöver ju inte bli så. Men helt plötsligt insåg vi att vi knappt har väldigt lite kläder i storlek 44-50. Någon body som vi köpt själva, resten är det vi har fått. Vilket i och för sig inte är jättelite.. =) Men mindre än det vi köpt i storlek 56. Bara för att jag vart säker.. =)
Annars mår jag riktigt bra. Som sagt sover bättre nu än tidigare. Märker att jag är tröttare i kroppen, men vilar jag ofta så går det bra. Går våra dagliga promenader, vilket jag är mycket glad över! Kanske inte lika fort, men åtminstånde lika långt! =) Har en del sammandragningar, eller ganska mycket, sedan ett par veckor. Men annars ingenting som skulle tyda på att en förlossning vore på G snart.. =( Tyvärr..
Nu ska jag göra ytterligare ett försök att sova ett par timmar till.. Alternativt lyssna på slutet på " Så länge vi båda andas".. =)
Puss & Kram //E
39+0
♥ Sommarlov
♥ Megamys med älsklingen på måndag
♥ Ligga med örat mot magen och lyssna till lillknyttets hjärtslag
♥ Zelda Wind Waker på Gamecube (Nintendo äger - och Caesar stör bara lite när han sitter på TV:n med svansen viftande över skärmen)
♥ Ljusa kvällspromenader
♥ Löneförhöjning
♥ Jordgubbar och glass i magen
♥♥ Life is sweet ♥♥
Und jetzt: Sommerpause
Tack Amanda som fixar så fint på vår blogg! :)
Kram!
Och så sommarlov
En liten fråga bara: Vem är det som alltid får mitt skrivbord att se ut ungefär så här??

Jag får ta rackaren i örat.
*aj!*
Föräldraledig!
I morse var vi hos vår ordinarie gulliga barnmorska för sista gången FÖRE, för sen går hon på semester. Det känns ju lite tråkigt att få en ny precis på slutet, så hoppas att vi inte hinner dit, hi hi :) Allt såg i alla fall bra ut. Den här gången sträckte han på sig lite bättre och magen hade ökat 2 cm sen sist. Heja Elvin! Vi hade båda sett framför oss en tur till NÄL för ultraljud och hela snurren, så det var väldigt skönt att allt var som det skulle.
Nu är det HÄLLJA!!
Tjipp
Katt på hett plåttak
Smidighet - klumpighet, 1-0. Denna gång.




Och cirkeln sluts?
Här i Arild, fredagen den 15 oktober, fick vi två tunna små blå streck på stickan. För sju och en halv månader sen var vårt lilla knytt liten som ett sesamfrö. Nu är han fullgången. För sju och en halv månader sedan var han två veckor gammal. Visst vore det snyggt om han föds om två veckor efter att vi är här igen? Så vore cirkeln liksom sluten. Jag gillar symetri och snyggheter. Så Knyttet, du kan väl komma på fredag den 17:e?! Bara för den sakens skull?
Puss
Arild, oktober 2010
Sofiero, juni 2011
Så mycket för den magen..
Sedan vecka 25 någonting har jag ständigt fått höra hur stooor min mage är. Uttalanden som ”Det ser ut som att magen är ute och går med henne” eller ”Nu kan det väl inte handla om mer än dagar” har florerat fritt. Och jag har accepterat det, jag vet att jag legat över kurvan, jag har ”vetat” att han troligen kommer väga över 4 kg.
Därför blev väl oron större häromdagen vid besöket hos barnmorskan, när jag helt. plötsligt. är. för. liten. Jag ligger helt plötsligt under kurvan. Inte mycket, men tillräckligt för att BM skulle reagera. Hon var dock väldigt tydlig med att det enbart var kurvan som inte stämmer, hennes egen bedömning var att det inte är någon fara. Förstod efter att ha googlat lite på kvällen att det var havandeskapsförgiftning hon var orolig för. Men har mycket fostervatten (vilket betyder att moderkakan mår bra), blodtrycket är lågt och alla andra värden var jättebra. Så det är enbart kurvan. Som sagt, hennes oro var inte stor, men tillräckligt för att flytta bak vårt nästa besök en vecka för ytterligare kontroll. Detta är verkligen första gången som det uppstår någon minsta oro under denna graviditet. Allting har hela tiden flutit på, allt har hela tiden varit jättejättebra. Och att det första problem som uppstod var att jag skulle vara för liten. Det är ju nästan ett skämt.
Hon är väldigt söt vår barnmorska, exempelvis så berättade hon att när hon gissar på vilket kön barnet har så brukar hon gissa fel vid ungefär 90 % av tillfällena. Och när hon kom på det, så började hon säga tvärsom det hon gissade. Men då hade hon fel i alla fall. Och på besöket häromdagen gissade hon på att jag inte skulle gå över tiden. Det var en känsla hon hade, men utifrån det hon berättade innan så vet jag inte vad jag ska tro om det! =)
Ikväll blir det Skåne under en långhelg! Hur gott som helst! Kanske något dumt i vecka 37-38, men de har ju förlossningar där med! ;) Och väskan är packad och ska med! =) Och det är väl ändå ganska otroligt att han kommer redan i helgen! Även om det vore roligt.. =)
//E