Hustankar..

Igår var vi i kontakt med vår personliga bankman. Per telefon. Vår "personliga" bankman är alltså placerad i Uppsala och den enda kontakt vi har haft med honom och kommer ha är via telefon och fax. Vi har alltså lånat pengar till ett hus utan att ha vare sig satt en fot på banken eller haft ögonkontakt med en bankman. Tydligen går det alldeles utmärkt..? =)

Han informerade också om att vi kommer få ett sk buffertkonto med 5 % ränta. Det innebar att utan bekymmer kan "låna" pengar och betala tillbaka utan att behöva ansöka varje gång. Hur smidigt som helst! Dessutom får jag ett Visa Gold kreditkort med räntefritt för vitvaror! Jätteskönt att ha sådana tryggheter. Helt klart människor som äger hus som har tänkt till i detta läget! =) Me like!


Den stora frågan just nu är vad som vi ska börja med att renovera i huset. Det stora som ska göras är badrummet och ventilationen i huset. Badrummet är roligast, ventilationen kanske något viktigare.. =)  Tanken är ju också att göra en uteplats på framsidan, samt en ny tvättstuga, men det får bli senare projekt. Sen är det ju lite "mindre" saker som omtapetsering, trädgården ska göras om etc. Men det är sådant vi kommer göra själva.

Ibland känns som om vi är i det första "nyförälskade köpa hus-stadiet", när allt arbete känns jätteroligt och innan man inser hur mycket tid och energi allting tar. För allt känns faktiskt jätteroligt! =) Men å andra sidan så har vi ju faktiskt tänkt till, trädgården är liten, det är tegelfasad så vi behöver inte måla så mycket etc. Och de flesta renoveringarna är mest en kostnadsfråga, det jobbigaste vi behöver göra är väl att välja kakel.. =)


Tror jag blivit en liten snobb på äldre dar.. ;-)


// E

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0