Smatter smatter




Och så var det regn igen då.... Suck.


Tur att vi har lite glittriga planer för ikväll!!! :) :)

Lite sol igen!

Snacka om välgjord väderbeställning! Efter veckovis med regn - senast igår blev vi genomdränkta under vår kvällspromenad, såg det oroligt ut inför dagens friluftsdag. Hela skolan skulle ut i skogen, och med 3-5:orna skulle vi gå Egonspåret, allt som allt 6 km. Och så vaknade jag i morse och himlen var klar! Hela dagen har solen strålat från en blå himmel! Det var riktigt skönt med lite sol i ansiktet igen!

Att sen de små änglarna inte RIKTIGT hade sol i sinne, det är en annan sak... Vi hade i alla fall tur med vädret!!! :D

//Hanna

Piffat!

Oh så fint med nya ljusstakar från Plantagen! :D


Adventstid kom till vårt hus

Snart är det advent! Nästa helg blir det adventspynt och ikväll har vi förberett med pepparkaksbak och saffranslängder. Efter en heldag på Torp med Evas mamma och syster smakar det gott med lite vin och pepparkakor ikväll. Pepparkakor och blåmögelost kanske?? :) :)



Majsan bakar järnet!






Fan vad livet är gött just nu! Trots skitjobbiga dagar ibland på jobbet, däcktrötta kvällar och novemberregn i veckor är livet rätt så jävla underbart.

- - -

Hoppas bara det ordnar sig med Calle-Phille, Sigrids och Oskars hund som kanske måste flytta. Det vore väldigt sorgligt om det måste göra sig av med en andra hund.

- - -

Vi längtar efter grodan!!!!

Kramar
Hanna och Eva

Mums

Idag åt jag världens mest vulgära hamburgare. Vad stort det är med 200 gram. Men gott var det! :)




//Hanna

Hjälp!

Vi är omringade av människor i trikåer!



Hjälp, någon?

En lärares bekännelse

Vad skönt det är när vissa elever är sjuka... Särskilt när fyra vissa är borta på en gång.



Puss
Hanna

Livet är...

... att ligga i soffan med två katter och läsa högt ur en Coben-bok.

Vardagsmys, javisst! :)

Myslördag

Lördagsmys med doningsjobb :)




Mina älsklingar



<3 H


Värme i vårt hus!

Så lätt det var att få lite värme omkring sig när man bara kollade lite närmare på fjärrvärmevreden. D v s när E kollade på vreden. Så nu kanske vi kan överleva utan raggsockor och värmedynor :)




Igår var vi äntligen och besiktigade lilla bilen. Hon klarade sig med beröm godkänt! Skönt att ha det gjort så att vi kan känna att det inte är så farligt. De är ju faktiskt på "vår sida" och inte våra fiender...

En alldeles fri lördag som vi ska plocka och stöka! Skönt!

Kram
H & E

Hmm..

Dagens citat:

Jag: Har han familj?

Ssk: Nej, han har pojkvän.


Hmm...

//E

Lyxfällan

Har suttit och kollat på gamla program av Lyxfällan, och blir lite mörkrädd, men också tacksam. Jag kan på ett sätt förstå den där stoppa-huvudet-i-sanden-metoden, för jag har varit lite åt det hållet, utan att det någonsin blivit så extremt. Och till slut blir man väl så desperat att man inte vet var man ska börja, och då är det lättare att bara förtränga. Men det som jag väl ändå har svårt att förstå är när man bara fortsätter och fortsätter sitt shoppingbeteende. Och inte bara köper upp alla sina pengar, utan köper upp pengar man inte har. Eller som ett par, som förutom massa krediter shoppade upp tolvtusen från ett sparkonto som deras treårige son fått.

Lite av fascinationen är nog just en känsla av, och lite skrämsel inför, att det HADE kunnat vara jag, och tacksamhet för att det inte är det. För även om jag när jag bodde ensam kunde shoppa kläder så att jag fick äta havregrynsgröt den sista veckan i månaden, så har jag ju egentligen aldrig köpt för pengar jag inte har. Visst har jag handlat på Ellos eller H&M på avbetalning, men räkningarna har ju alltid betalats. Det jag skäms mest inför i min ekonomi är att jag hade fonder som jag fick tillgång till är jag blev myndig, och som efter några år helt försvunnit. På vad vet jag knappt. Det känns faktiskt jävligt jobbigt när jag tänker på det. Jag erkänner glatt att E har hjälpt mig mycket att fixa till ekonomin. Dels för att det inte är lika lätt att shoppa så att man får leva på havregrynsgröt när man har fler att tänka på än sig själv, men framför allt för att hon inte är en sån slarver som jag.

Slutligen - och nu slår jag väl in öppna dörrar - blir man så förbannad på så kallade "banker" med sms-lån och liknande, som bara lever på människors desperation och misär. Förjävligt. Tacka vet jag mikrolån...

Nej, nu ska jag titta på Sveriges fulaste hem istället. :-P

Kram
H

RSS 2.0