Smarta uttalanden..

Häromdagen blev jag ”gratulerad” av en sköterska på jobbet som nu upptäckt att jag är gravid (sjukhuskläder kan man gömma sig länge i…=)). Det första hon gjorde var att (utan att fråga) smita åt min sjukhusklänning för att kolla hur stor magen var. Hennes reaktion var: ”Oj, då ska du ha ganska snart va”? Berättade då för henne att han är beräknad till slutet på juni på vilket hon utrycker:. ”Men oj, då måste du vara ganska stor, det måste väl din barnmorska ha sagt till dig”. Hon har sedan en utläggning om att det är nog är jämförelse med hur stor eller snarare liten hon var för på henne såg man inte att hon var gravid förrän i sjunde månadaden enligt henne själv. Detta på grund av att hennes bäcken var stort. Och på det följer nästa smarta kommentar: ”Du kanske har litet bäcken” säger hon och börjar smita åt klänningen över höfterna för att kolla hur stort mitt bäcken är!

Till saken hör då att jag har haft en del oro för att magen ska vara ”för stor”. Har dock jämfört med magbilder på nätet och där fanns det många som hade mycket större plus att vi var hos barnmorskan förra veckan som mätte magen och hon sa att den var heelt noormaal! =) Så när denna sköterska gick loss i sina utläggningar om min ”stora” mage och mitt lilla bäcken, så kunde jag i alla fall till 90 % skratta åt situationen. Var denna människa verkligen sann? Vet hon inte att alla magar ser olika ut? Är det smart att säga till en person som snart ska föda sitt första barn att hon har stor mage (i mitt huvud: stort barn) och litet bäcken? Som sagt, jag kunde skratta åt det, men jag kunde ju ha haft världens förlossningsskräck? Vad vet hon? Och helt och hållet släpper man ju inte sådana kommentarer hur mycket man än vill göra det. Så självklart googlade jag på litet bäcken och det var ju roligt. Så nu är nästa fråga: Hur sjutton vet man om man har litet bäcken? Får nog bli en fråga till nästa besök hos barnmorskan =).

Men som tillägg till denna utläggning om smarta uttalanden kan jag säga att idag var det en läkare som gissade på att jag är i femte månaden. Är ju i sjätte så det var ju bra! =) Hon gissade också på att det är en pojke, för jag har ingen mustasch, vilket tydligen är vanligt om man ska få en flicka. Gissar att hennes bakgrund från före detta Jugoslavien kan ha viss betydelse för det uttalandet.. =) Jag sa då för övrigt då till henne att det finns en undersökning som visar att dessa gissningar angående könet stämmer i 50 % av fallen. Hon fattade inte.

 

Puss /E


Växtspurt

Det hände något i typ måndags...



Som att Elvin ville visa att han verkligen finns... :)



Hej hej, säger Elvin!



:)

En riktig bäbis

Jag känner mig helt omotiverad att jobba, och sitter bara och facebookar och googlar det namn vi kanske nästan har bestämt oss för. Och när jag ser de små bäbisarna som heter så slår det mig med en sådan kraft att det verkligen är vår bäbis där inne i magen. Det är vårt eget lilla barn, och en dag kommer han ut. Gud, vad vi längtar efter dig, vår vackre lille son!!!

Tycker nog att det är dags för helg snart. Bäst att få något gjort då så att jag kan gå hem nån gång.


Hej då-kramar till mamma som åker till Tanzania idag! ♥ Kram kram!

//H

Säg hej...


till vår lille fine kille!





Åh herregud, vi ska få en son!


Vill ha

Vill ha, vill ha!

Hobo City Check Black & White heter den om nån vill ge mig den i födelsedagspresent! :D

Gonatt!

//H


Tror...

ta mig tusan att vi bestämt oss för namn!

Men vi får väl se om vi ändrar oss igen :)

Tjing tjing!

RSS 2.0