Andnöd

Som att jag sparkar febrilt med fötterna för att hålla näsan ovanför vattenytan. Så känns det nu på jobbet. Jag har nått min gräns nu känner jag. Den går här.

H

Gråa hår

Läraryrket sätter sina spår. Jag lovar, jag har åldrats snabbare de här åtta månaderna jag jobbat i grunskolan än någonsin tidigare. Innan jag vet ordet av är jag en rynkig gammal tant.



Våra tankar går till dem vi älskar

Puss
//H


Varför...

...ska man bli tvingad att göra sådant man inte vill? Inte sådant man inte orkar eller är rädd för, utan inte vill. Jag vill inte göra det jag inte vill. Men lik förbannat är det så jävla svårt att säga nej.

H


Var och trevligheter

Selma har under några dagar haft en varböld bak på låret, förmodligen efter ett slagsmål. I går började det bli sårigt och på kvällen när vi kom hem från kräftis såg E plötsligt hur det rann var Selmas lår. Vi kunde trycka ut ungefär en halv liter var, mycket äckligt. Och på ett sjukt plan tillfredsställande.

(det här inlägget står för mig! :-D)

Kram
// H


Homobröllop?

Ja, de vill väl väl sossarna. Men ärligt! Varför ta en bild på två dretfula tjejer, en med läppstiftet utsmetat och som ser ut som om bröllopet är en cirkusföreställning? Kunde det inte bara få ha varit en vackert bröllop??

Sorg!

I över tio år har jag på olika sätt arbetat med svårt sjuka och döende människor. Många människor har avlidit och döden har blivit på något sätt ett naturligt inslag i vardagen. Men ibland så dyker de upp som lämnar spår i mig. Oftast de som dör alltför unga. Dem glömmer jag aldrig. Det är klart att även de äldres bortgång ger avtryck, döden är alltid tung. Men ofta är det en mer naturlig händelse. De har ofta pratat om döden innan. De vet vad som kan hända och att varje dag kan vara deras sista. Det kan ofta vara en sorglig, men ganska fin händelse. Därför var min reaktion oväntad när jag i morse fick reda på att en dam jag träffat ett flertal gånger den senaste tiden somnat in under natten. Visst, hon var gammal. Visst hon var svårt sjuk. Och visst hade hon gett upp. Hon var trött på sjukhus och på alla komplikationer. Men hon längtade hem. Och det gör ont i mig att tänka att hon inte fick dö hemma. Det gör ont i mig att tänka på att hon var tvungen att somna in på detta ställe som hon avskydde så mycket. Det kanske dock var så att hon hade bestämt sig för att det var dags. Eller så är det bara jag som vill tro det för då är det är lättare för mig att hantera! ;-) Vilket fall som helst, så har jag sorg idag!

 

//E


Hoppsan

Igårkväll kom en pojke och ringde på dörren och frågade om vi ville köpa jultidningar. Jag var mitt i matlagningen och hade inte ro att titta på jultidningar, men med Lindas och mina ändlösa försäljarpromenaden i minne bad jag honom att komma tillbaka idag. Så när det ringde på dörren tittade jag plikttroget igenom katalogen och beställde ett spel som jag tänkte att vi kan spela i jul. Sen när jag stängt dörren insåg jag att det varit en annan pojke! Och mycket riktigt, en halvtimme senare plingade det på dörren igen. Och då kunde jag ju inte låta bli att köpa av honom också... Ja kära nån, vad gör man inte för de små företagsamma barnen. Den gången blev det en julklapp till E, så det var väl helt okej! :-) Sucker!!!

Imorgon blir det uppvärmning inför bröllopet! Och jag har typiskt nog blivit sjuk. Halsont, feber och ont i kroppen. Så det är säkert influensan. Farväl, grymma värld. See you in another life, brother.

Puss och kram
// H


Ypperlig årgång

Hur många vuxen(tant)poäng får man för att smutta på sherry på aftonkvisten?

Fine fine fine

I'm broke but I'm happy
I'm poor but I'm kind
I'm short but I'm healthy, yeah
I'm high but I'm grounded
I'm sane but I'm overwhelmed
I'm lost but I'm hopeful baby
What it all comes down to
Is that everything's gonna be fine fine fine
'cause I've got one hand in my pocket
And the other one is giving a high five

Svininfluensa..

.. eller den "nya influensan" som den nu korrekt ska benämnas! Snacka om överhysteri. Enligt socialstyrelsen är inte den nya influensan allvarligare än någon annan variant. Varje år dör över 3000 människor i Sverige i "vanlig" influensa! Den killen som nu avlidit hade ett flertal sjukdomar tidigare och noll immunförsvar! Precis som de flesta andra av de 3000 som dör varje år. Den enda skillnaden är att denna variant är helt ny och att fler därför kommer insjukna, då ingen har utvecklat immunitet. Men för den skull är den ju inte farligare! Tycker återigen det är tråkigt när tidningar utnyttjar människors sätt att förlita sig på att det man läser är sant. Bara för att man inte kan, förtjänar man att bli lurad då? Är kunskap ett krav för existens?

// E

RSS 2.0