Igen alltså

Jäkla tröttsamma förkylning!!! Andra sjukskrivningen på två veckor nu.

Tur att Caesar och jag har en lösning på problemet...




De leve

Hurra hurra hurra, för K och P som köpt hus ida'!!! Vi är väldigt glada för deras skull! :D :D

Sjukt intensiv vecka, och i helgen blir det födelsedagsfirande för Eva. Jag tror jag vet vad hon önskar sig... :S

På skolan är det "Kreativ vecka", vilket betyder att både elever och lärare kastas ut i nåt sorts kreativt kaos. Jag är med i musikgruppen, och efter lite panikomkastningar blev det bra till slut. Men det är alltid svårt med barn man inte känner. "Mina barn, andras ungar" typ, i skolmiljö. Nu önskar jag mig en helt normal, lugn vecka nästa vecka, efter upp-och-nervända veckor med kollegas sjukdom, egen sjukdom, ledighet och "kreativitet".

Tjing!
//H 


Mitt safety kit

Vad gör man när huvudet är fast i en snorbubbla? Stannar precis där man är...



Don't touch!

Men ärligt talat?

Hur fan kan Fredrik Virtanen (visst, han är bara Aftonbladetjournalist, men ändå) sitta i TV och säga att det "inte är så viktigt att gå och rösta om man inte har koll på det". Däremot är det "lite högtidligt, en fin dag". Ställ dig framför människor som lever i diktaturer, människor som dör för rätten till demokrati, och säg samma sak.

Fy fan

Det ser jävligt illa ut. :(

Nästan så att förhoppningen nu är egen majoritet för Alliansen. Hellre det än att SD får inflytande.

Jävla skit! Och sjuk är man också...

Tio orsaker

Lånat av Sigrid:

http://www.stockholmsvanstern.se/2010/08/12/elva-skal-till-varfor-du-inte-ska-rosta-borgerligt/

Tio skäl till varför du inte ska rösta blått:

(1) Hög arbetslöshet bland unga – ingen synvilla
Ungdomsarbetslösheten i Sverige är bland de högsta i Europa (Eurostat). Trots jobbkris skars 20 000 helårsplatser bort inom Komvux mellan helåret 2006 och helåret 2009. (Skolverket)

(2) 25 000 färre jobb i välfärden
Under det senaste året har antalet sysselsatta i den skattefinansierade välfärden vård, skola och omsorg – oavsett driftsform – blivit 24 000 färre. (SKL)

(3) 12 000 utförsäkrades – 370 fick jobb
Vid årsskiftet kastades över 12 000 personer ut ur sjukförsäkringen, pg. regeringens stupstock. Efter ett halvår har endast 370 av dessa (3 %) fått ett vanligt osubventionerat jobb. (Försäkringskassan)

(4) Pensionärsskatt – diskriminerar äldre
Idag betalar en pensionär med normal pension 700 kronor mer i skatt varje månad pg. regeringens politik. (RUT)

(5) Var tredje arbetslös är långtidsarbetslös
Andelen som är långtidsarbetslösa är historiskt hög (SCB). Regeringen har halverat antalet platser inom arbetsmarknadsutbildningen (Arbetsförmedlingen).

(6) Rödgröna budgeten: 9 av 10 tjänar på den
9 av 10 inkomstgrupper får en ökad disponibel inkomst med den rödgröna budgeten. (RUT)

(7) 100 000 färre jobb – svensk arbetsmarknad halkar efter
466 600 personer är arbetslösa. Under mandatperioden har sysselsättningen minskat motsvarande 100 000 färre jobb (SCB). Arbetslösheten har ökat mer i Sverige än genomsnittet i Europa, sedan hösten 2006. (Eurostat)

(8) Den rikaste procenten har fått 25 gånger mer
Den enskilda procentenhet (1 %) som tjänar bäst har fått lika mycket genom regeringens politik som 25 % av svenska folket tillsammans. (RUT)

(9) 100 miljarder i sänkta skatter
Regeringen ärvde 70 miljarder kronor i överskott. Nu har detta förbytts i ett stort underskott (Finansdepartementet). Skatterna har sänkts med närmare 100 miljarder kronor (RUT). Nu planerar man för att sänka skatten med ytterligare 100 miljarder kronor. (sammanställning utspel)

(10) (M) är ett bidragsparti
Socialbidragen ökar i 8 av 10 av landets kommuner (Socialstyrelsen). Det är över 70 000 personer fler i utanförskap än vid valet, enligt moderaternas egen definition ”bred arbetslöshet” (RUT) Barnfattigdomen är rekordhög och har ökat med 30 % under mandatperioden (RUT).

 

Men vad du än röstar på: Gå och rösta!!! Ingen röst är en röst på (SD)!


Inled mig icke...

det finns frestelser och det finns frestelser...



Men det gick! :)

Nu blir det libanesisk mat hos Cosette och Arno! Smask! :)

Processen

Vi skriver inte så himla mycket om processen än. Inte för att vi har ett överflöd av läsare men vi känner ändå att vi inte orkar dela med oss exakt om var vi befinner oss och vilka steg vi tar. Andra går ju inte runt och berättar att "nu ska vi gå hem och ha sex", liksom. "Kanske provar vi ett par gånger ikväll och två imorgon." Så vi återkommer när vi är mer säkra på i vilken riktning det går, glädjens eller sorgens väg.

Suck, jag orkar nog inte riktigt med partiledardebatten tror jag. Words, words, words, do come easy to you.

Regn ute regn inne

Idag var en mammaledig kollega på skolan och hälsade på. När jag satt i personalrummet och hörde pojkens skrik ute i hallen bara välde en stor våg av ledsenhet över mig. Jag klarade inte att gå dit ut och vara glad och trevlig och säga "oooo så söt". Så jag satt kvar och drack mitt kaffe och stirrade in i väggen. Jag läste Julias inlägg om hur hon numer känner sig så onormalt ointresserad av andras barn, och kan känna igen mig i det. Jag är hemskt ledsen, men jag orkar inte höra om dina graviditetskrämpor, orkar inte se din nya söta bebis. Det finns undantag förstås, som mina underbara, älskade syskonbarn som nästlat sig in i mitt hjärta med kladdiga fingrar. Men inte ens när en av mina närmaste vänner berättade att de väntade barn kunde jag bli glad. Jag skäms förstås, och hatar det här draget av bitterhet och missunsamhet som sticker upp sin fula nuna med jämna mellanrum. Men samtidigt accepterar jag det, för det är ju bara sorg.

Nu ska jag krypa ner i soffan och kurera min onda hals och mitt sorgsna hjärta med kaffe och choklad.

//Hanna

Sandpapper

Hela halsen full med sandpapper, inte så skönt.

Men lika glad för det är jag... ;)



Kvällspromenaden är avklarad, så nu blir det Jillian! :)

Gonatt!

Hoppas hoppas

Vilken härlig höstdag det har varit! Ösregn och sol om vartannat, men själv hade jag ingen rastvakt, så regnet störde mig inte nämnvärt :) Jag har bara haft en skön känsla i kroppen idag. På jobbet har det varit allmänt lugnt och mysigt, och så slutade jag tidigt för att vi skulle med Kajsa och Peter och titta på ett hus. Huset var tyvärr inte så fint som de hoppats eller som bilderna visat, så det var tråkigt. Men på söndag blir det ny visning av ett nytt hus! :)

Kanske börjar det sjunka in att kanske, kanske blir det snart. Vill inte hoppas, vågar inte hoppas, men kan inte låta bli...... Jag vill jag vill jag vill!!!

Puss
H

Helgen i Värmland

Helgen spenderades för min del i Karlstad, sedan Frykerud, sedan Rottneros och så Karlstad igen. Ack Värmeland det sköna alltså! :)

På lördagen var jag på världens prinsessbröllop i Frykeruds kyrka, och efterföljande fest i spegelsalen i Rottneros. En klasskompis från 1:an - 9:an gifte sig med en annan klasskompis från gymnasiet, och det var det hårda artilleriet! :) Mycket vackra var de i alla fall!


B får sin prinsessa...


Mycket god förrätt! Och snygg! :)

Kvällen var över förväntan, och det var roligt att träffa gamla klasskompisar jag inte träffat på åratal.


Nästa morgon ställde Oskars föräldrar ut en av sina hundar, och Fridas var med för lite miljöträning.

Så här cool är Oskar på hundutställning...


Ronja och Sixten tränar agility!






Ignorera muppen i jordgubbsmössa nedan. Titta på Svante i Sixtens stora mössa istället <3




På väg hemåt åkte jag till Jenny och Lennart och fikade, och pussade på deras barn som växer så det knakar! Linda och Andreas kom också dit.


Viktor och Linda pusslar


Söta Mira :)


Rasmus gillar glass!

Det var en intensiv och härlig helg, tack alla fina! :)

//Hanna

Roligt eller?


Även "humor" kan avslöja en rutten människosyn...



Just det, det var den goda kristna människosynen ja...

Äntligen fredag

Verkligen. Verkligen verkligen äntligen fredag. Och dessutom Eid al Fitr = åtta elever i skolan idag. Skönt! Jag har lite planeringstid nu, och nu är veckobrevet klart och planeringsscheman utskrivna, så det är nu jag borde ta tag i det verkliga jobbet och planera elevernas arbete för nästa vecka. Men jag tror att jag kanske ska ta och stirra blankt in i datorskärmen en liiiten stund till. Så får det bli.

Kram :)


Yes!

Äntligen tvättmaskin!!! Tvätthögarna har vuxit sig stadigt större under under fyra veckor sen den plötsligt var död. Först var vi lite sega i starten, sen fanns det ont om tider, och sen kom han aldrig. Men nu så! Han var väldigt duktig... på att pilla på säkringarna... :S Suck. Men till vårt försvar var det ingen som löst ut, utan den hade troligtvis oxiderat. Och han var jättetrevlig och verkade inte tycka att vi var båsta heller, ha ha. Så nu är det tvätta som gäller!!!



Dagen idag var klart bättre, tack vare att vår förre praktikant kom och vickade, och att vi inte var fler än halvklass mer än på idrotten tack vara modersmålsundervisningen. Och vattkoppor :)

Förresten är Sverige fantastiskt. För att använda en klyscha: Jag älskar att betala skatt!

Tjing tjing!

Tuff dag



På minussidan:

Sjuk kollega
Ingen vikarie
Oro inför att bli ensam i gruppen imorgon
Elever som kände av osäkerhet och brist på planering = total urballning
Arbetsdag från 7.10-18.30
APT - need I say any more?
Mensvärk
Rastvakt
Ingen rast

På (den i slutänden totalt övervägande) plussidan:

Urmysigt pysselpass sista timmen
Eva var klar med middagen när jag kom hem
Chefen extrainsätter C på förmiddagen imorgon + tar rastvakten själv
Marabou mörk mint
Mysig höstig kvällspromenad
En röd liten bortsprungen kattunge som vi träffat tidigare var tillbaka!
Ett paket med kläder hade kommit
Imorgon kommer FÖRHOPPNINGSVIS äntligen tvättmaskinsreparatören
Katterna förstås
Snart får jag lägga mig och sova bredvid min älskling


SOV GOTT!

//Hanna

Hösten är här



och sommaren slut. Jag har försökt intala mig sedan efter K & M:s bröllop att värmen kommer tillbaka snart. Men jag ger upp. Hösten är här. Det konstiga är att den där sommaren-är-slut-och-kommer-inte-tillbaka-förrän-nästa-år-ångesten inte har infunnit sig. Den brukar alltid komma som ett brev på posten under de veckor när sommaren går mot sitt slut och hösten tvekar, men inte i år. Många andra känslor finns där. Lycka över allt jag har - världens finaste Eva, katterna, min familj, alla barnen på jobbet, vänner... Frustration över att Sahlgrenskas sega rutiner tvingar oss att vänta, vänta, vänta. Förväntan inför det som EN DAG till slut kommer att komma. Trötthet när jobbet efter bara några veckor suger musten ur mig. Upprymdhet för att det blir så fint i vårt kök. Saknad av vår lilla Sixt och resten av familjen. En stor, stor längtan efter ett barn som följer med OSS hem när festen är slut. Sorg över det som inte blev. Avund till andra som har det. Glädje över det som blir istället.

Kanske finns inte rum för någon höstångest. Och lika bra är väl det! :)

Kram till er jag älskar!
// Hanna

RSS 2.0